Ikona e-pošta comark@comark.si
Ikona telefon +386 (8) 2050 765
Slide background
Slide background
Slide background
O nas / Comark v medijih


Dober glas seže v deveto vas. Dobro izpeljani projekti in investicije niso ostali neopaženi s strani medijev. Predstavljamo nekaj najzanimivejših. Prijetno branje.
BREAK BULK EUROPE 2019


Comark že tretje leto zapored nastopa na največjem sejmu projektne logistike v Evropi - Break Bulk Europe.

Tokrat smo izjemno veseli, da nam pri sofinanciranju pomaga tudi EVROPSKI SKLAD ZA REGIONALNI RAZVOJ.

VEČTRANSPORTNO PAKIRANJE


Intervju z Brankom Butalo si lahko preberete v reviji za trajnostni razvoj EOL stevilka 106. Tema pogovora so izzivi, ki jih prinaša PAKIRANJE za potrebe transporta in IZREDNI PREVOZI.

Intervju smo skenirali in ga lahko preberete s klikom na VEČ.


VEČ

PAKIRANJE TOVORA


V letu 2016 smo se odločili za članstvo v ZELENEM OMREŽJU. Članstvo nam prinaša vpogled v prizadevanja podjetij za trajnostni razvoj. V reviji EOL redno objavljamo krajše strokovne novičke, intervjuje in druge relevantne vsebine na temo IZREDNIH PREVOZOV in PAKIRANJA.

V številki EOL 107 si lahko preberete krajšo novičko z naslovom POMOČ SLOVENSKIM IZVOZNIKOM.

VEČIZREDNI PREVOZI


Vedno zanimivi IZREDNI PREVOZI najdejo prostor v dnevnih časopisih. Kaj, kako in zakaj v tem zanimivem poslu so se pogovarjali z Brankom Butalo.

Novinarski članek z naslovom: "Najprej premikajo nujne papirje, nato tovor" si lahko preberete s klikom na več.


VEČ

IZREDNI PREVOZI


V častniku Dnevnik, prilogi Logistika, so novinarji v nekaj vrsticah predstavili izzive, ki jih prinaša organizacija IZREDNIH PREVOZOV. Sogovornik je bil tudi naš direktor, g. Branko Butala.

Novinarski članek si lahko preberete s klikom na več.

VEČNOVA DELOVNA MESTA


Izvozniki.si je spletni portal in spada med projekte Časnika Finance, namenjen je širši medijski podpori slovenskemu izvozu. O Comarku d.o.o. so zapisali:

S prevozi za Nato družba Comark povečuje prihodke »Prodajo povečujemo že nekaj let, v letu 2013 za 15 odstotkov v primerjavi z letom prej. Tudi leta 2014 se ne bojimo. Naši glavni dejavnosti transportnemu inženiringu oziroma organizaciji izrednih prevozov dodajamo nov posel. Skupaj z italijanskim podjetjem Transpack januarja začenjamo proizvodnjo lesene embalaže. S to podpremo tovor ali naredimo zaboj,« je povedal Branko Butala, direktor in solastnik podjetja Comark.


VEČ


440-TONSKI TOVOR


Spletni portal 24ur.com je poročal o drugem največjem tovoru, ki se je kadarkoli peljal po slovenskih cestah. Comark d.o.o. je v projektu sodeloval kot organizator transporta iz Luke Koper do Jesenic.

Iz Luke Koper je proti Jesenicam krenil drugi največji tovor, kar so ga doslej videle naše ceste. Prvi ostaja uparjalnik za jedrsko elektrarno v Krškem, tokrat pa gre za vodilo valjarne za jeseniško železarno. Vsak od dveh kosov tehta 220 ton.

VEČ
IZKUŠNJE SO NUJNO POTREBNE


Ob prevozu drugega najtežjega tovora po slovenskih cesta je poročal tudi časnik Finance o projektu in podjetju Comark d.o.o. (organizatorju prevoza) je zapisal naslednje.


Ko je po cesti treba prepeljati tovor, ki s svojimi dimenzijami ali maso skupaj z vozilom presega zakonsko dovoljene omejitve običajnih cestnih prevozov, govorimo o izrednih prevozih.


VEČ

SELITEV OPREME - RAL


Kako se lotiti selitve proizvodnje z manj stresa in učinkovito, so predstavili v častniku Finance v sodelovanju s podjetjem Comark d.o.o.

Selitev proizvodnje nič nenavadnega dandanes - Velja večinsko prepričanje, da se selitev proizvodnje podjetja zgodi zaradi slabega položaja podjetja. Naj vas razveselimo in povemo, da temu ni tako, večinoma se selijo podjetja, ki jim gre zelo dobro in želijo napredovati in biti del globalizacije.

VEČ