Ikona e-pošta comark@comark.si
Ikona telefon +386 (8) 2050 765
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
O nas / FAQ


Ali vaše podjetje lahko organizira prevoz 150 tonske preše na relaciji Slovenija - Singapur?


Za tako težak tovor je nujno potrebno organizirati izredni prevoz. Za vso potrebno dokumentacijo, prilagojena prevozna sredstva, spremljevalna vozila in spremljevalce, transportno embalažo in organizacijo ladijskega prevoza (natovarjanje in raztovarjanje) poskrbi naše podjetje s pomočjo poslovnih partnerjev, ki bi jih vključili v transport te preše. Kot naročnik boste v roke dobili projekt po sistemu "na ključ" in 24/7 podporo v času izvajanja prevoza.


Naše podjetje načrtuje selitev proizvodnje v novo proizvodnjo halo, ki se ne nahaja v matični državi. Zanima nas ali lahko prepeljete proizvodnjo linijo oziroma industrijske stroje (CNC stružnice, stiskalnice, ...)?


Za kvalitetno selitev proizvodnje najprej opravimo ogled in meritve vseh strojev in ostale opreme, ki bi jo bilo potrebno preseliti/prepeljati.

Na osnovi teh podatkov nato pripravimo podrobne skice potrebne transportne embalaže (leseni zaboji, podstavki, vakuumska folija, Shrink wrap folija, ...), potrebna dovoljenja (v primeru, da oprema izpolnjuje pogoje za izredni prevoz), vsa transportna sredstva, demontažo na stari lokaciji in montaža na novi s pomočjo avtodvigal in drugih premičnih dvigal.
Kupec našega proizvoda se nahaja v Združenih državah Amerike (ZDA), za potrebe transporta bi morali zapakirati naš proizvod z vakuumsko/CLIMA folijo. Ali lahko ustrezno zapakirate tovor na sedežu našega podjetja?


Z našo mobilno pakirno enoto, vas obiščemo na sedežu vašega podjetja. Prvi obisk je namenjen seznanitvi s proizvodom/tovorom, ki bi ga bilo potrebno zapakirati. Vsaka računalniška skica nam je v veliko pomoč, saj lahko tako optimalno zapakiramo tovor.

Po narejenih izračunih in načrtih se z vsem potrebnim materialom in enoto oglasimo pri vas in zapakiramo proizvod/tovor tako, da bo zadostil vsem zakonskim in carinskim predpisom za transportno embalažo.

Načrtujemo nakup industrijskega stroja, ki je po svojih merah in masi izreden. Kaj vse potrebujemo za varen transport?


Gre za izreden tovor, kar pomeni, da je potrebno organizirati izreden transport oziroma prevoz. Poskrbeti je potrebno za pravilno pakiranje za potrebe transporta (v kolikor to ne stori ali zagotovi proizvajalec, za to poskrbi naše podjetje), prilagojeno transportno opremo (prikolica s koritom, nizka prikolica, ...), vsa dovoljenja in soglasja za izredni prevoz, spremljevalno vozilo in spremljevalca, elaborat prometne ureditve na izbrani tranzitni trasi ter statične presoje premostitvenih objektov.

Za vse našteto smo specializirani v našem podjetju.
Kupil sem jadrnico (dolžina: 20 metrov), sedaj jo moram prepeljati v pristanišče. Želel bi, da se zaščiti in varno prepelje v marino Izola.


Za prevoz jadrnice uporabimo specialno prikolico (s podporami ter posebnimi izrezi za kobilico). Kar se tiče zaščite bi vam priporočali, da se uporabi Shrink Wrap folija (termoskrčljiva folija). Z omenjeno folijo prekrijemo celotno palubo, impliciramo toploto, da se folija sprime in prilagodi oblikam, ki jih pokriva. Več o foliji si lahko preberete v razdelku Shrink Wrap folija.


Načrtujemo nakup in posledično prevoz 27 metrske cisterne. Ali lahko vaše podjetje pripravi Road Survey?


Road Survey oziroma Elaborat prometne ureditve je naša specialnost. S pomočjo sodobne merilne tehnike, natančnih on-line zemlejvidov, digitalnih fotografij in programov za vas pripravimo podroben načrt poteka transporta želene cisterne.

V elaboratu so zajete vse podrobnosti, ki bi utegnile vplivati na varno izpeljavo izrednega transporta.
S tovorom širokim 3,35m želimo prečkati Slovenijo, razklad imamo v Nemčiji. Dimenzije kompozicije so: 16,50 x 3,35 x 4,20 m / 44 T. Katere dokumente potrebujemo? Kako je s spremstvom?


Predvidevamo, da boste Slovenijo prevozili po avtocestnem križu. Za prevoz skozi Slovenijo potrebujete dovoljenje za izredni prevoz po javnih cestah, ki ga za vas uredimo v nekaj dneh (načeloma 3-5 dni).

Dovoljenje vam po izdaji tudi dostavimo na željeni vstopni mejni prehod. Za omenjene dimenzije kompozicije potrebujete tudi eno enostavno SPREMSTVO.